Onbewuste communicatie

first-impression-small

Dag in dag uit communiceren we met andere mensen. Vrijwel voortdurend zijn we bezig om te peilen hoe de ander zich voelt. Is uw klant tevreden? Is uw partner nog gelukkig? Gaat het wel goed met die collega? In al deze situaties speelt lichaamstaal de belangrijkste rol.

Nu worden we onbewust vanaf jongs af aan getraind op het herkennen en gebruiken van lichaamstaal. Het is het onderbuik gevoel dat we hebben over iemand. "Ik had geen prettig gevoel bij die persoon".

Grote kans dat iets in diens lichaamstaal u niet aansprak. Maar waar het nu precies aan lag kunt u vaak niet duiden.

Met training op het gebied van lichaamstaal leert u zich bewust worden van alle non-verbale signalen die zich altijd om u heen afspelen. Het leert u bewust kijken naar uw klant om te zien of deze nog tevreden is.

Het laat u zien of uw partner wel écht wat ziet in uw vakantieplannen en of mensen in uw team extra aandacht nodig hebben.

harvey 2Natuurlijk geeft u zelf ook de nodige non-verbale signalen af. Stelt u zich op als leider of als volger? Welke lichaamstaal is gepast in deze vergadering of bijeenkomst?

Hoe kunt u zich het beste opstellen bij een presentatie om het meeste effect te hebben? Ook dit is lichaamstaal, en reken maar dat u erop wordt afgerekend!

U kunt kennis van lichaamstaal daarom het beste vergelijken met interacties in high definition gaan zien: deze extra laag in de communicatie was er altijd al, alleen bent u zich er nog niet voldoende bewust van.

Dát is waar Body Language Coach u kunt helpen. Wij trainen u en/of uw team in de non-verbale skills die zij nodig hebben om effectiever te communiceren.