Hi, ik ben Michiel

Mijn vriendin Natasja en ik

Laat ik maar direct met de deur in huis vallen: ik ben nooit erg goed geweest met mensen. Contact met andere mensen verliep moeilijk en een presentatie geven was al helemaal eng. Mijn uitstraling was altijd timide en verlegen.

Natuurlijk leverde dat op de middelbare school weinig vrienden en slechte cijfers voor presentaties op. Tijdens mijn studie Rechten werd het contact iets makkelijker en presenteren ging met iets beter af, maar nog steeds waren beide punten lastig voor me.

Na mijn studie heb ik als freelancer de online marketing voor andere freelancers gedaan. Online marketing is een mooi beroep, maar je zit van 's ochtends tot 's avonds aan je computer. Lekker veilig. Mijn contacten met cliënten gingen via email, Skype of soms face-to-face contact.

Op een gegeven moment zat ik op de zoveelste verjaardag bij familie. Opnieuw zat ik timide in een hoekje en dacht ik “en nu is het klaar – dit kan zo niet langer”. Ik ging me verdiepen in hoe mijn contact met andere mensen kon verbeteren.

Zo kwam ik via via op lichaamstaal. Dit werd nog eens aangewakkerd toen ik in september 2013 de TV-serie Lie to Me tegen kwam.

In deze serie gaat de body language expert Cal Lightman op zoek naar de waarheid. Dit fictieve karakter is gebaseerd op het werk van Paul Ekman. Maar hoe fictief Lightman ook was ik vond zijn skills van het lezen van andere mensen waanzinnig interessant! Het maakte zijn contact zoveel makkelijker en hij kon uitstekend presenteren.

Sindsdien heb ik zo veel mogelijk trainingen gevolgd op het gebied van non-verbale communicatie en menselijke communicatie. Mijn zelfvertrouwen, people skills en presentatievaardigheden gingen met sprongen vooruit, allemaal dankzij lichaamstaal.

Ik besloot hier mijn werk te maken: mensen helpen om dezelfde transitie te maken en hun zelfvertrouwen, uitstraling en people skills een boost te geven.

Juist omdat dit zó vaak fout gaat bij organisaties. Mensen missen koopsignalen, onbegrip wordt niet opgemerkt en kansen worden gemist. 

Hiervoor heb ik de officiële certificering van Science of People (dit is het bedrijf van Vanessa van Edwards, een van de bekendste lichaamstaal experts in de VS) behaald en ben ik sinds 2015 erkend body language trainer.

Sinds maart 2015 verzorg ik als spreker masterclasses en trainingen op het gebied van non-verbale communicatie. Deze zijn gericht op het verbeteren van klantcontact, het verbeteren van de eigen uitstraling en het geven van presentaties.

Onlangs kreeg ik een enorm compliment van een luisteraar na een korte masterclass die ik verzorgde: “Je spreekt zo rustig, zo zelfverzekerd en je komt zo goed over! Je moet een natuurtalent zijn!”. Nou, verre van! En als ik het kan leren dan kan jij het ook!